Jeg vil ikke tage det flot

Forfatter
Anne Bredahl

Forlag
Forlaget Damgaard

Udgivelsesår
2014

Genre
Biografier og erindringer

Design

Ole Damgaard

Skrifttype
Heavyweight

Jeg vil ikke tage det flot er udgivet af det lille Aarhus-forlag Damgaard, og forsiden er designet af forlæggeren selv. Modsat så mange af de omslag der ryger i handlen, er der sammenhæng mellem bogens handling og forsideillustration. Anne Bredahl, som har skrevet bogen, blev diagnosticeret med en alvorlig kronisk sygdom, som ændrede hendes liv. Hun beskriver det som følelsen af, at “hendes hjerne går i tusind stykker”. Den pigede profil med sin fint opsatte hestehale i sart pastel står i kontrast til revnerne og titlens protest. Jeg får lyst til at vide, hvad det er den tydeligvis pæne pige nærmest trodsigt protesterer imod, jeg bliver nysgerrig og vil kende resten af historien.

Det er det et bogomslag skal kunne: Lokke mig til at samle bogen op.