Pigekonflikter

Forfatter
Helle Bavnshøj

Forlag
Dansk Psykologisk Forlag

Udgivelsesår
2016

Genre
Psykologi og pædagogik

Design

Lea Rathnov

Omslag til fagbøger er tit … enormt kedelige. Men Pigekonflikter, der handler om pigers venskaber og konflikter når de er omkring 10-15 år, har fået et ret godt omslag!

Det her er en god løsning af flere grunde: De små cirkler er en nærmest infografisk visualisering over pigers gruppedannelser – så indholdet og emnet antydes. De pangfarvede polkaprikker er en stil som man nemt forbinder med 10-15-årige piger – ligesom valget af skrifttype også er feminint.

Det eneste lavpunkt (og det er fluekneppperi) er detaljer om typografien. Ved første øjekast ser skrifttypen håndmalet ud, men jeg tror ikke den er det. Det er helt ok at bruge en skrift der efterligner håndskrift, men så skal man lige gå ind og nusse om de steder hvor effekten brydes. Her er det fx mellem “e” og “r” i titlen. Var titlen håndmalet, ville der ikke være den type brud på linjen. Det er detaljer – jeg ved det – men det er omsorg for detaljerne der løfter et stykke design fra “ganske fint” til “fuldstændig fantastisk” og det kunne jeg godt tænke mig mere af.